Brain gym – Bilateralne ploče

Objavljeno 4. lipnja 2019.

Tehniku “braingym” osmislio je znanstvenik Paul Dennison 1969. godine. Riječ je o gimnastici za mozak, odnosno programu čija je svrha u potpunosti aktivirati mozak za učenje pomoću kretanja. Tehnika se  nastavila i dalje razvijati te je dovela do pomagala za bilateralizaciju, odnosno povezivanje lijeve i desne strane mozga te poticanju razvoja što više neuronskih veza. Poput „Ležeće osmice“ i ove ploče djeluju pozitivno na lateralizaciju pokreta (prelazak centralne crte tijela koja omogućuje bolje veze među moždanim hemisferama) te pozitivno utječu na razvoj fine motorike, predpisačke vještine, popravljaju rukopis, pojačavaju koncentraciju i pažnju i oslobađaju kreativno lice djeteta.

U današnjem vremenu u kojem se nema vremena za prirodni slijed razvoja djeteta i u svemu se žuri, ove ploče pomažu i djeci koja su preskočila određene faze razvoja (npr.puzanje) te im se to kasnije (najčešće  u školskom razdoblju) odražava kroz nedostatak pažnje i nemogućnost koncentriranja na određene zadatke. Bilateralne ploče nemaju uzrasno ograničenje te ih se može koristiti u predškolskom razdoblju, kao pomoć u školskom razdoblju, ali i za odrasle kada se osjećaju preopterećeno, nervozno i premoreno svakodnevnim obvezama.

KAKO KORISTITI?

Ploču stavite ispred sebe na stol, čunjiće pozicionirajte u krajnju točku s jedne i druge strane. Lijevom rukom primite lijevi čunjić, a desnom desni. Istovremeno ih vodite s obje ruke poput odraza u ogledalu do zadnje krajnje točke i nazad.

Nakon što uvježbate ovaj korak, možete otežavati vježbu križanjem ruku, vođenjem čunjića u suprotnom smjeru svake ruke, čineći radnju zatvorenim očima i slično. Cilj je da uvijek radite s obje ruke istovremeno.

DOB: +3

Sastav:  5 različitih ploča s čunjićima, dolaze kao komplet ili pojedinačno,
Krug 15102 
Srce 15105 
Kvadrat 15103
Mozak 15106
Labirint 15104

« Vrati se natrag

Prijavite se na naš besplatan newsletter i među prvima saznajte sve o našim najnovijim ponudama!
Prijavi se