Društvena igra – Vrati ježu bodljice –

Objavljeno 20. travnja 2020.

Vrati ježu bodljice društvena je igra spretnosti koja potiče razvoj fine motorike, spretnosti, mišljenja i kreativnosti. S obzirom na razne mogućnosti izvođenja (dominantnom i nedominantnom rukom, ometanje protivnika…) tijekom igre dijete vježba različite hvatove koji su vježba za buduće pisanje.
Brzina izvođenja također je važan faktor kod igre s predškolskim uzrastom koji tek uče kako podnijeti poraz. Dijete će prije prihvatiti izgubljenu igru ako ima odmah mogućnost revanša.
Kod igre s najmlađima nemojte ih ograničavati zadanim načinom izvođenja, ali možete sebi kao odrasloj osobi, što će u konačnici omogućiti i najmlađima da pobijede u ravnopravnoj igri te pozitivno utjecati na njihovo samopouzdanje bez lažnog popuštanja. Uz tople jesenje boje dijete nenametljivo razvija vizualnu percepciju te se odmiče od seta osnovnih boja. Dodavanjem kockice, u igru uvodite brojanje i zbrajanje koje će dijete lako svladati kroz igru.

KAKO IGRATI?

Ova društvena igra ima višestruke načine igranja. Namijenjena je za 2-4 igrača, ali može se igrati i samostalno kao umetaljka na više načina.
Kada se igra samostalno: dijete može umetati bodlje prema bojama ili prepustiti mašti na volju te kreirati višebojne ježiće s manje ili više bodlji. Kod starijih možete uvesti i vremensko ograničenje, za koliko brzo može složiti.
Za više igrača: tko će prije ispuniti svog ježića točnom bojom. Igra je vrlo brza i dinamična pa je zanimljiva i starijima. Za iskusne igrače možete uvesti i ometanje. Igrač nastoji što prije ispuniti svog ježa točnom bojom, ali i omesti drugog igrača stavljajući mu krive boje na njegovog ježića.

KORAK VIŠE:

Otežajte igru izborom samo jedne ruke, odigrajte jedan krug s nedominantnom rukom, ako su dva igrača, možete vračati bodljice istovremeno na dva ježa. Igra “Vrati ježu bodljice” je igra koja garantira sate smijeha i zabave!

Ukoliko dodate kockicu u igru, igrač stavlja onoliko bodlji koliko dobije broj, a pobjednik je tko prvi složi potpunog ježa.

Dimenzije ploče: 45 cm x 45cm
Cijena: 330kn (pdv uključen)

« Vrati se natrag

Prijavite se na naš besplatan newsletter i među prvima saznajte sve o našim najnovijim ponudama!
Prijavi se