Dugine stepenice I. i II.

Objavljeno 20. travnja 2019.

Igra koja omogućava nenametljivo učenje matematičkih odnosa već od najranije dobi. Upravo su odnosi veličina i njihova spoznaja jedan od velikih koraka u razumijevanju matematike. Ova didaktička igra je poput jednostavnog stroja za računanje, a uz to se od njega mogu graditi svakakve građevine kojima je granica samo mašta. Osim matematičkih odnosa, ova igra razvija i spacijalno (prostorno) mišljenje te finu motoriku i estetiku boja. Pustite dijete da intuitivno i samostalno otkriva čarobni svijet matematičkih odnosa, a vi uživajte u rezultatima!
KAKO IGRATI?
Dugine stepenice su niz od 5×5 drvenih kockica različitih dimenzija koje se mogu koristiti na niz načina:
-Kao kocke za slaganje: koristite ih za slaganje i građenje prema vlastitoj želji. Vašu građevinu dodatno će ukrasiti pomno odabrane boje. Utori u podlozi mogu biti dio građevine.

-Kao matematičko didaktičko pomagalo: niz od 5 kocaka iste boje je u određenom odnosu naspram niza druge boje. Dijete kroz igru uči odnose među veličinama, skupove, mjere, zbrajanje i oduzimanje, pa čak i množenje i dijeljenje! Postavite kockice u određene odnose neka dijete odredi da li su u većem, manjem ili jednakom odnosu. Jednako tako možete vizualno prikazati i djetetu približiti zbrajanje i oduzimanje. Za početak možete krenuti sa skupovima i bojama, a kako raste djetetovo shvaćanje prijeđite na odnose.

KORAK VIŠE:
Iskoristite dodatni set “Dugine stepenice II” kako bi vaše dijete imalo još više kockica za još bogatiju igru i istraživanje “Dugine stepenice II” su u drugim bojama i međusobnim odnosima, ali komplementarne ovom setu,tako da zajedno čine veliki set koji omogućava sate kvalitetnog učenja kroz igru.

DODATNE INFORMACIJE:
DOB: 2+
Sastav: – Podloga s utorima za uredno slaganje kocaka.
– 25 kocaka, veličine 3x3cm, različitih visina
Set „Dugine stepenice I“ se prodaje odvojeno od seta “Dugine stepenice II.”
Materijal: drvo
Bojano eko bojama prema standardu DIN / EN71 koje su sigurne za dječje igračke.

PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

« Vrati se natrag

Prijavite se na naš besplatan newsletter i među prvima saznajte sve o našim najnovijim ponudama!
Prijavi se