Ubacivaljka – Imbucare ploča

Objavljeno 15. veljače 2020.

Imbucare ploča je dobro poznati didaktički materijal (prema Montessori pedagogiji) za najmlađe putem kojih dijete svladava prve korake u finoj motorici te povezivanju predmeta i njegovog oblika u okolini. Ubacivanjem kroz prorez dijete prenaša predmet izvan zone vizualnog te kroz igru zaključuje da je predmet s druge strane. Ukoliko ga netko i vraća (verzija igre s odraslom osobom ili drugim djetetom), igra postaje i dvostruko zanimljivija jer dijete istovremeno primjećuje što mora činiti da bi predmet prošao kroz prorez te kako se predmet pojavljuje nazad kroz isti prorez.
Igra potiče razvoj koordinacije oko – ruka, fine motorike prstiju te kognitivnu spoznaju o obliku predmeta te njegovoj prostornoj orijentaciji. Drveni materijal istovremeno nudi i senzorički osjećaj topline predmeta koji poziva na istraživanje dodirom, dok zvuk udarca drvo o drvo nudi dodatan podražaj za povezivanje uzročno posljedične veze s radnjom koju dijete čini tijekom ubacivanja. Igra je namijenjena za djecu uzrasta od 1 godine, ali ako Vaše dijete pokazuje interes možete mu je ponuditi uz nadzor čim je sposobno samostalno sjediti.

KAKO KORISTITI?

Nakon što Vaše dijete savlada stalnost predmeta uz pomoć našeg didaktičkog materijala, sljedeći korak je Ubacivaljka. To je didaktička igračka s dvije ploče kroz koje dijete ubacuje lopticu ili žeton kroz odgovarajući prorez. Na sredinu prvo postavite ploču s rupom kao jednostavniji zadatak, a kada ga dijete savlada u potpunosti samostalno, ponudite i dodatnu ploču s prorezom za žeton.
Dodatna mogućnost igre je zajednička igra odraslog i djeteta u kojoj si međusobno kroz odgovarajući prorez dodaju lopticu/žeton ili kasnije i igra dva djeteta.

Cijena: 110kn (pdv uključen)

« Vrati se natrag

Prijavite se na naš besplatan newsletter i među prvima saznajte sve o našim najnovijim ponudama!
Prijavi se