Važnost igre za dječji razvoj

Objavljeno 5. veljače 2022.

“Igra je osnovni biološki nagon,

sastavni je dio našeg zdravlja

jednako kao i spavanje i prehrana” Stuart Brown

Igra je fenomen djetinjstva i obilježava dječju kulturu (Rajić i Petrović-Sočo,2015.). Igra je ogledalo onoga što je djetetu važno. Dijete uživa u igri, zabavlja se, druži s prijateljima i bira aktivnosti. Može se igrati u kući ili izvan kuće. Igra se razvija i mijenja dijete. Dijete se igra iz različitih razloga. Ako je radoznalo, istražuje ili uči nove stvari, uvježbava različite vještine. Igra može biti kada dijete uči i uvježbava socijalne odnose. U igru dijete unosi vlastite interpretacije različitih situacija, događaja, iskustava. Djetetu treba vremena da razvije igru. Trebaju mu igračke koje mogu biti realni objekti ili simboli kojima se dijete koristi tijekom igre.

Značaj igre za cjelokupni razvoj djeteta je neupitan, stoga je igra u fokusu brojnih istraživanja. Razni teoretičari i suvremeni teoretičari fascinirani su načinima na koja se djeca igraju, kako djeca uče socijalne interakcije s vršnjacima, kako kreativnost i imaginacija obogaćuju igru, kako djeca uče dijeliti i kako popustiti.

Literatura: Mira Klarin: “Psihologija dječje igre”

Da bismo obogatili dječju igru osmislili smo drvenu pizzu i drvene keksiće. Dijete u igri uči socijalne odnose, razvija finu motoriku, koordinaciju oko-ruka, predmatematičke vještine, razvrstavanje, sortiranje i puno toga.

Svi naši proizvodi izrađeni su od drva, bojani ekološkim bojama sigurnim za dječje zdravlje te posjeduju potrebne certifikate. Kroz igračke koje proizvodimo nudimo djeci kvalitetu i poticaj za dugotrajnu igru.

Obratite nam se s povjerenjem i naručite svoj primjerak.

 

« Vrati se natrag

Prijavite se na naš besplatan newsletter i među prvima saznajte sve o našim najnovijim ponudama!
Prijavi se